ua en ru

Порошенко: Друга світова війна зруйнувала 714 міст і 28 тис. сіл

Порошенко: Друга світова війна зруйнувала 714 міст і 28 тис. сіл Фото: Петро Порошенко на програмі "Голоси Героїв"

З нацистами боролися понад 6 млн українців

Друга світова війна зруйнувала 714 міст і 28 тис. сіл. Про це Президент України Петро Порошенко повідомив в ході відкриття меморіально-мистецької програми "Голоси Героїв" на території Музею Великої Вітчизняної війни, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вона (Друга світова війна - прим. ред.) забирала життя людей. Від 8 до 10 мільйонів калічила, поламала долі наших співвітчизників. Було знищено або зруйновано 714 міст, 28 тисяч сіл. За підрахунками істориків у лавах червоної армії з нацистами билося понад 6 мільйонів жителів України. Серед них - обоє моїх діда. Серед них - і дід моєї дружини, який пропав безвісти під Одесою", -- підкреслив Порошенко.

Він нагадав, що українці воювали проти нацизму в лавах Червоної армії, радянських партизанських загонів і в лавах УПА, військових об'єднаннях антигітлерівської коаліції і європейських рухах опору.

Нагадаємо, сьогодні біля Музею ВВВ проходять пам'ятні заходи на честь Дня пам'яті і примирення. На них Порошенко заявив, що українські війська звільнили більшу частину Донбасу і перешкодили поширенню зони конфлікту на інші області України.