ua en ru

Порошенко зустрінеться зі Столтенбергом 20 жовтня у Брюсселі

Порошенко зустрінеться зі Столтенбергом 20 жовтня у Брюсселі Фото: на 20 жовтня запланована зустріч Петра Порошенка з Йенсом Столтенбергом у Брюсселі

Під час візиту до Брюсселя президент України також проведе низку зустрічей з керівництвом Європейського союзу

Президент України Петро Порошенко в четвер, 20 жовтня, у Брюсселі проведе зустріч з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом. Про це повідомила пресс-служба президента.

За результатами зустрічі запланована заява Порошенка і Столтенберга для представників ЗМІ.

Під час візиту до Брюсселя президент України також проведе низку зустрічей з керівництвом Європейського союзу.

Зокрема, заплановані зустрічі Порошенка з президентом Європейської ради Дональдом Туском, президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером і президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем.

Президент України та голови інституцій ЄС обговорять ситуацію на Донбасі та в Криму, стан виконання Мінських домовленостей і перспективи санкційного режиму щодо Росії у відповідь на її агресію проти України.

Крім того, буде обговорено прогрес у впровадженні реформ в Україні та шляхи посилення підтримки з боку ЄС, а також скоординовані подальші кроки щодо ратифікації Угоди про асоціацію та введення безвізового режиму для українців.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном, під час якої були скоординовані позиції з пріоритетних питань у взаємодії Україна-ЄС напередодні засідання Європейської ради в Брюсселі.