ua en ru

Україна і Швеція скоординували позиції напередодні засідання ЄР у Брюсселі

Україна і Швеція скоординували позиції напередодні засідання ЄР у Брюсселі Фото: Петро Порошенко провів телефонну розмову зі Стефаном Льовеном

Петро Порошенко обговорив зі шведським прем'єр-міністром ситуацію на Донбасі і закликав Швецію офіційно визнати факт російської агресії

Під час офіційного візиту до Норвегії президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном. Про це повідомила пресс-служба президента.

Співрозмовники скоординували позиції з пріоритетних питань у взаємодії Україна-ЄС напередодні засідання Європейської ради, запланованого на 20-21 жовтня у Брюсселі.

"Обговорили питання прискорення надання українцям безвізового режиму і завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію", - йдеться в повідомленні.

Порошенко також поінформував шведського прем'єра про ситуацію з безпекою на Донбасі і закликав Швецію та інші країни ЄС слідом за Норвегією офіційно визнати факт російської агресії.

Як зазначає прес-служба, Петро Порошенко і Стефан Льовен підтвердили важливість єдності Євросоюзу у питанні збереження санкцій щодо Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Нагадаємо, у Швеції вважають, що Європейський союз має запровадити санкції проти Росії за бомбардування в Сирії.