ua en ru

Порошенко зустрівся з президентом Хорватії

Порошенко зустрівся з президентом Хорватії Фото: Порошенко і Грабар-Кітарович (president.gov.ua)

Політики обговорили широкий спектр питань двосторонніх відносин

Під час 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН президент України Петро Порошенко сьогодні, 26 вересня, провів зустріч з президентом Республіки Хорватія Коліндою Грабар-Кітарович. Про це повідомляє прес-служба президента.

Політики обговорили широкий спектр питань двосторонніх відносин та взаємодії у міжнародних організаціях. Порошенко подякував Хорватії за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також за вагому гуманітарну і експертну допомогу Загреба.

Крім цього, президент висловив сподівання на продовження активного двостороннього політичного діалогу між Україною та Хорватією з метою реалізації вагомого потенціалу українсько-хорватського партнерства в усіх сферах двостороннього співробітництва.

"Окрему увагу було приділено питанню енергетичної безпеки на європейському континенті. Президент України запросив Колінду Грабар-Кітарович відвідати Україну з офіційним візитом", - повідомляють у прес-службі.

Нагадаємо, 25 вересня Порошенко провів зустріч з президентом Європейської Ради Дональдом Туском та президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою. Він також зустрівся зі спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером.

Порошенко та Волкер обговорили останній розвиток подій на Донбасі і перспективи розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на його окупованій частині. Співрозмовники наголосили на необхідності негайного звільнення усіх українських заручників.