ua en ru

Порошенко зустрівся з гравцями збірної України по футболу

Порошенко зустрівся з гравцями збірної України по футболу Фото: Порошенко зустрівся з гравцями збірної України по футболу

Президент заявив, що є всі підстави говорити, що за провокацями на матчі "Динамо" - "Челсі" стоїть Росія з метою звинуватити Україну в расизмі

Президент України зустрівся з гравцями національної збірної України з футболу та подякував їм за досягнуті результати, спортивний героїзм та волю до перемоги. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

"Останній матч був справжнім боєм. Це бачив увесь світ. Ви прагнули не просто перемогти, а відстояти честь українського футболу і високо підняти український прапор. Вам це вдалося", - сказав Порошенко.

Президент висловив оптимізм стосовно подальшої європейської інтеграції України і зазначив, що "український футбол відіграє в цьому процесі важливу роль".

Порошенко особливо наголосив на важливості підтримки футболістами збірної наших поранених воїнів АТО.

"Це та справжня людяність, яка об'єднує націю", - сказав президент.

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс сконцентрував увагу Президента на проблемах, які існують в українському футболі, особливо наголосивши на важливості невідкладного вирішення питання безпеки на футбольних аренах України відповідно до європейських футбольних норм. Він також звернувся з проханням створити відповідний координаційний орган для вирішення таких питань.

Коментуючи цю ситуацію, президент зазначив, що за його інформацією "корені цих провокацій йдуть не з України". За його словами, є всі підстави казати, що за останніми провокаціями на матчі "Динамо" - "Челсі" стежка веде до Росії з метою створити ситуацію і звинуватити Україну у расизмі.

Нагадаємо, квитки на матчі Євро-2016 почнуть продаватися з 14 грудня.