ua en ru

Порошенко внесе до Ради пропозиції щодо змін до закону про омбудсмена

Порошенко внесе до Ради пропозиції щодо змін до закону про омбудсмена Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко запропонує внести зміни в закони про омбудсмена і про регламент Ради

Президент України Петро Порошенко внесе на розгляд Верховної Ради пропозиції щодо змін у законодавство про уповноваженого з прав людини (омбудсмена). Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського президента.

Повідомляється, що 31 липня Порошенко підписав закон про Конституційний суд.

"Разом з тим, у прикінцеві положення цього закону народними депутатами були включені норми про процедуру призначення і звільнення омбудсмена. Це не стосується функціонування Конституційного суду. Тим не менше, парламент прийняв закон про Конституційний суд в цілому разом з цими нормами, а тому введення закону в дію без них неможливо", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що процедури призначення та звільнення омбудсмена потребують окремого рішення, тому найближчим часом Порошенко внесе на розгляд парламенту пропозиції про внесення змін до закону про уповноваженого Верховної Ради з прав людини і закону про регламент Ради в частині призначення та звільнення омбудсмена.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада змінила процедуру голосування за омбудсмена. Зокрема, парламент визначив, що рішення по призначенню і звільненню омбудсмена приймається відкритим голосуванням більшістю голосів депутатів від конституційного складу парламенту. Раніше омбудсмен призначався і звільнявся таємним голосуванням шляхом подачі бюлетенів.