ua en ru

Порошенко внесе два законопроекти про реінтеграцію Донбасу, - нардеп

Порошенко внесе два законопроекти про реінтеграцію Донбасу, - нардеп Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Один із законопроектів Порошенка пов'язаний з нацбезпекою, а інший з міжнародними відносинами, заявив нардеп Вінник

Президент України Петро Порошенко внесе в парламент два законопроекти щодо реінтеграції Донбасу. Про це заявив секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки й оборони Іван Вінник в кулуарах парламенту, передає РБК-Україна.

"Буде ще один законопроект, який розглянуть в комітеті з закордонних справ. Один нацбезпековий. Інший - з питань, пов'язаних з нашими міжнародними відносинами. Але міжнародні відносини точно не про продовження особливого статусу",- розповів Вінник.

За його словами, "це більше регламентні речі, пов'язані з правовідносинами на рівні Генеральної асамблеї ПАРЄ".

У свою чергу, член комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат з фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук заявив, що проект закону щодо відновлення сувернітету і статусу окупованих територій Донбасу буде розділений на два документи.

"Я думаю, що документи будуть розділені, але давайте дочекаємося поданих законопроектів. Ми не можемо всі питання закласти в один законопроект", - заявив Тетерук.

Нагадаємо, 3 жовтня перший заступник Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що законопроект про реінтеграцію окупованих територій Донбасу і анексованого Криму, який президент України Петро Порошенко представить 4 жовтня перед парламентом, посилює дипломатичну позицію України в цих питаннях.