ua en ru

Порошенко вніс ще одного кандидата до подання на нових членів ЦВК

Порошенко вніс ще одного кандидата до подання на нових членів ЦВК Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

До подання на нових членів ЦВК внесли юриста Олега Конопольського

Президент України Петро Порошенко вніс кандидатуру Олега Конопольського до подання про призначення нових членів Центральної виборчої комісії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Відзначимо, раніше на сайті президента з'явився список з 13 кандидатів у члени ЦВК. Згідно з документом, який буде направлено до Верховної Ради, 5 місць у списку відведено представникам БПП, 3 місця - "Народному фронту". Інші фракції та депутатські об'єднання, крім "Батьківщини", мають по одному представнику. Однак сьогодні, 24 січня, даний список додався кандидатурою Олега Конопольського.

За даними ЗМІ, юрист Конопольський на президентських виборах 2010 року був довіреною особою Арсенія Яценюка, однак у "Народному фронті" спростували, що кандидат представляє дану політичну силу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко підписав подання на призначення нових членів ЦВК. До цього інформовані джерела РБК-Україна повідомляли, що на посаду голови ЦВК розглядається кандидатура нинішнього керівника Харківської ОДА Юлії Світличної.