ua en ru

Порошенко: Україна продовжить розширювати географію визнання голодоморів геноцидом

Порошенко: Україна продовжить розширювати географію визнання голодоморів геноцидом Фото: Петро та Марина Порошенко

Порошенко зазначив, що РФ не тільки не визнала факт Голодомору, але й тисне на інші держави в цьому питанні

Міністерство закордонних справ України, уряд і президент продовжать роботу з розширення географії визнання голодоморів геноцидом українського народу. Про це під час заходів, присвячених Дню пам'яті жертв голодоморів, заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Багато країн і ряд міжнародних організацій офіційно визнали Голодомор геноцидом. Міністерство закордонних справ України, уряд і я, як президент, будемо продовжувати роботу з розширення географії визнання", - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що Росія не тільки не визнала факт Голодомору, але і продовжує тисне на інші держави в цьому питанні.

"Тільки за останні сто з невеликим років Російська імперія двічі розпадалася або зменшувалася в межах, вона існувала під п'ятьма назвами і над нею розвівалися, як мінімум, сім різних прапорів. Її піддані співають вже сьомий гімн. Чотири різних політичних режиму правили їй з двох столиці, одну з яких встигли тричі перейменувати. Але незмінними залишалися ненависть до України і нестримне бажання знищити нас, українців, як окремий народ", - заявив президент.

Порошенко також підкреслив, що вимагає повного виконання закону про декомунізацію та розкриття архівів КДБ.

Нагадаємо, Верховна Рада України звернулася до демократичних держав з проханням визнати голодомор 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу.