ua en ru

Порошенко ветував збільшення чисельності Держслужби спецзв'язку

Порошенко ветував збільшення чисельності Держслужби спецзв'язку Фото: Петро Порошенко

Згідно цього закону, всі особи рядового і начальницького складу Держслужби спецзв'язку отримали статус військовослужбовців

Президент України Петро Порошенко наклав вето на закон України №2461 "Про загальну чисельність Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з пропозиціями Президента ", - йдеться в статусі проходження документа.

Таким чином, цей закон готується на розгляд Верховної Ради з вето Президента.

Згідно цього закону, всі особи рядового і начальницького складу Держслужби спецзв'язку отримали статус військовослужбовців.

Крім того, до складу Держслужби спецзв'язку повинні увійти підрозділи урядового фельд'єгерського зв'язку, які в даний час входять в склад Державної фельд'єгерської служби України.

Чисельність Держслужби спецзв'язку на даний момент становить 7 тис. 222 людини, що не дозволяє включити особовий склад Державної фельд'єгерської служби до складу Держслужби спецзв'язку. Тому закон затвердив загальну чисельність Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України у кількості 7 тис. 595 осіб, у тому числі 6 тис. 095 військовослужбовців.

Нагадаємо, 12 травня 2015 р. народні депутати підтримали цей закон в першому читанні і в цілому. За відповідний №2461 проголосували 230 депутатів при 226 мінімально необхідних.