ua en ru

Порошенко звільнив Шишкіна з посади судді КСУ

Порошенко звільнив Шишкіна з посади судді КСУ Фото: Віктор Шишкін

Суддя сам подав заяву про відставку

Президент України Петро Порошенко звільнив Віктора Шишкіна з посади судді Конституційного суду України (КСУ). Відповідний указ №444/2015 від 21 липня опублікований на сайті глави держави.

"Відповідно до пункту 22 частини першої статті 106, пункту 9 частини п'ятої статті 126, статті 149 Конституції України постановляю: звільнити Шишкіна Віктора Івановича з посади судді Конституційного суду України у зв'язку з поданням заяви про відставку", - сказано в документі.

Нагадаємо, Віктор Шишкін був призначений суддею Конституційного суду України у листопаді 2005 р. З вересня 1991 р. по жовтень 1993 р. займав посаду генерального прокурора України.

Відзначимо, 17 липня в КСУ надійшло звернення Верховної Ради про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади.

Нагадаємо, в травні в Раді коаліції розглядали кандидатуру Шишкіна в члени Вищої ради юстиції. Зокрема, за словами лідера БПП Юрія Луценка, його кандидатуру висунули фракції "Самопоміч" і "Батьківщина". Проте пізніше в "Самопомочі" спростували дану інформацію.