ua en ru

Порошенко звільнив Леоніда Пруса з посади голови Хмельницької ОДА

Президент України Петро Порошенко звільнив Леоніда Пруса з посади голови Хмельницької обласної державної адміністрації

Президент України Петро Порошенко звільнив Леоніда Пруса з посади голови Хмельницької обласної державної адміністрації. Про це йдеться в указі Президента України № 745/2014 від 25 вересня 2014 р.

"Звільнити Пруса Леоніда Івановича з посади голови Хмельницької обласної державної адміністрації", - йдеться у документі.

Нагадаємо, 15 березня 2014 р. в.о. Президента України, спікер Олександр Турчинов підписав указ про призначення Пруса головою Хмельницької обласної державної адміністрації.

Леонід Прус народився 1 грудня 1973 р. в селі Пилява Старосинявського району Хмельницької області.

У 1995 р. закінчив Кам'янець-Подільський сільськогосподарський інститут за спеціальністю агрономія. З 2006 р. по 2009 р. проходив навчання у Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

З жовтня 2001 р. по січень 2006 р. обіймав посаду спеціаліста-державного інспектора Державної інспекції з карантину рослин по Хмельницькій області.

З січня 2006 р. по жовтень 2011 р. - завідувач прикордонним пунктом карантину рослин аеропорту "Хмельницький", державний інспектор з карантину рослин державної інспекції з карантину рослин по Хмельницькій області. З жовтня 2011 р. по серпень 2012 р. - спеціаліст першої категорії Державної інспекції з карантину рослин по Хмельницькій області.

З серпня 2012 р. по березень 2014 р. - директор Хмельницького обласного державного центру експертизи сортів рослин при Українському інституті експертизи сортів рослин.

У 2012 р. в Ході Виборів у Верховну Раду України був кандидатом в народні депутати від партії "Удар" (під № 174 місцем у виборчому списку).

Під час Евромайдана очолив Хмельницьку обласну Раду ГО "Майдан".