ua en ru

Порошенко звільнив двох членів НКРЕКУ

Порошенко звільнив двох членів НКРЕКУ Фото: Петро Порошенко

Чиновники звільнені в рамках ротації складу комісії

Президент України Петро Порошенко звільнив Володимира Євдокимова та Юрія Голляка з посад членів Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ). Відповідні накази опубліковані на офіційному сайті глави держави.

Чиновники звільнені в рамках обов'язкової ротації складу комісії.

Нагадаємо, Верховна Рада України провалила голосування за проект постанови №6493 "Про визначення представника Верховної Ради до складу Конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ).

У вересні 2016 року Верховна Рада прийняла закон №2966-д, який передбачає, що до складу комісії входять сім членів, в тому числі голова. Призначаються вони на посаду президентом за результатами відкритого конкурсу.

В документі прописано, що члени комісії, як і інші посадові особи не мають права бути власниками корпоративних прав будь-яких суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сферах енергетики і комунальних послуг. Президент підписав цей закон.