ua en ru

Порошенко впевнений, що озброєна місія ОБСЄ необхідна для реалізації мінських угод

Порошенко впевнений, що озброєна місія ОБСЄ необхідна для реалізації мінських угод Фото: збройна місія ОБСЄ необхідна для реалізації мінських угод

Політичне врегулювання ситуації на Донбасі можливо лише після імплементації пунктів Мінських угод

Президент України Петро Порошенко впевнений, що озброєна місія ОБСЄ необхідна для реалізації мінських угод та врегулювання ситуації на Донбасі. Про це Порошенко написав у своєму Twitter.

"Ми повинні ввести нову добре озброєну місію ОБСЄ - для контролю кордону з РФ, припинення вогню, реалізації Мінських домовленостей", - написав Порошенко.

Глава держави констатував, що чинна Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не може забезпечити виконання вищезазначених пунктів - обстріли тривають, а Місії не завжди вдається зафіксувати ці порушення Мінських угод бойовиками.

"Тому що вони не озброєні, вони можуть лише зафіксувати факт обстрілу, але не завжди можуть зафіксувати з якого боку він був здійснений. Саме тому ми підкреслюємо, що ми повинні вводити нову, спеціальну поліцейську місію, яка зможе забезпечити оборонні моменти і забезпечити себе", - підкреслив Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.

Він зазначив, що тільки посилена місія здатна буде забезпечити нарешті постійне припинення вогню і безпеку, відведення важкої військової техніки і виведення російських військ.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко висловив сподівання про те, що українська льотчиця Надія Савченко повернеться в Україну протягом декількох тижнів.