ua en ru

Порошенко впевнений, що процес інтеграції "Правого сектора" в ЗСУ буде продовжений

Порошенко впевнений, що процес інтеграції "Правого сектора" в ЗСУ буде продовжений Фото: Петро Порошенко

Порошенко заявив, що "купка політиканів" саботує цей процес

"Я впевнений, що він (процес інтеграції "Правого сектора" до ВСУ) буде продовжено", - сказав Порошенко.

Він додав, що на початкових етапах, процес інтеграції "Правого сектора" в ЗСУ проходив "дуже позитивно", а зараз "купка політиканів намагається внести політичну складову в цей процес".

Порошенко підкреслив, що добровольчі батальйони зіграли значну роль в проведенні АТО на Донбасі.

"Почати треба з того, що добровольці і волонтери зіграли надзвичайно важливу роль на початковому етапі війни, коли Україна фактично не мала своїх збройних сил", - сказав Порошенко.

"Значна, левова частка добровольців воює в Збройних силах України, лише під час четвертої хвилі мобілізації кожен восьмий з мобілізованих був добровольцем", - додав Президент.

При цьому Порошенко підкреслив, що на початку конфлікту на Донбасі добровольчих батальйонів було дуже багато, у зв'язку з цим було вирішено інтегрувати батальйони з силовими та військовими структурами.

"Добровольчі батальйони. Дійсно спочатку їх кількість була дуже великою. Поставлену задачу для того, щоб забезпечити єдине і ефективне командування та координацію дій всіх військових підрозділів. Був запропонований план, коли кожному було запропоновано перейти в ряди Збройних сил України, Національної гвардії України, підрозділів МВС, інших підрозділів", - розповів Порошенко.

Він підкреслив, що ця програма була блискуче реалізована, і багато відомих добровольчі підрозділи ("Азов", "Київ-1", "Дніпро-1") були інтегровані у відповідне силовий підрозділ і ефективно виконують завдання.

"Залишилося одне підрозділ, одне", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, міністр оборони Степан Полторак заявив, що "Правий сектор" поки не визначився з вибором силової структури.