ua en ru

Порошенко затвердив стратегію реформування судової системи на 2015-2020 рр.

Порошенко затвердив стратегію реформування судової системи на 2015-2020 рр. Фото: Президент України Петро Порошенко

Метою стратегії є визначення пріоритетів реформування судової системи

Президент України Петро Порошенко затвердив "Стратегію реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015 - 2020 роки". Відповідний указ № 276/2015 від 20 травня опублікований на сайті глави держави.

Метою стратегії є визначення пріоритетів реформування системи судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів для практичної реалізації принципу верховенства права та забезпечення функціонування судової влади.

Завданнями стратегії є визначення кола проблем та визначення їх причин, які необхідно усунути шляхом реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів; визначення напрямів, заходів та етапів реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів; забезпечення належного рівня координації та стратегічного планування процесу реформування; визначення орієнтирів для розробки відповідного плану дій з реалізації стратегії, а також очікуваних результатів і показників реалізації реформи системи судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів; підвищення ступеня довіри суспільства до органів судової влади та суміжних правових інститутів.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вніс зміни до складу ради з питань судової реформи.