ua en ru

Порошенко затвердив ратифікацію угоди з Румунією по військовим перевезенням

Порошенко затвердив ратифікацію угоди з Румунією по військовим перевезенням Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Реалізація закону створить договірно-правову базу між Україною та Румунією щодо здійснення військового співробітництва

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії про співробітництво в сфері військових перевезень". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт адміністрації президента.

Угода встановлює загальні рамкові умови співпраці України та Румунії у сфері військових перевезень, зокрема визначаються терміни, органи, відповідальні за військові перевезення, порядок організації, планування і виконання перевезень, заборонені до перевезення вантажі, максимальні терміни перевезень тощо.

Як наголошується, реалізація закону створить договірно-правову базу між Україною та Румунією щодо здійснення відповідного співробітництва та сприятиме подальшому розширенню в дусі партнерства співробітництва у сфері військових перевезень між державами.

Нагадаємо, на початку вересня на ділянці Дунаю від Ізмаїла до румунського порту Бреїла пройшли перші спільні українсько-румунські навчання Riverine-2018. Протягом трьох діб військові моряки і морські прикордонники двох країн відпрацьовували спільні дії щодо забезпечення безпеки цивільного судноплавства, проведення рятувальних і доглядових операцій, маневрування в специфічних умовах річкової навігації.