ua en ru

Порошенко затвердив скасування "закону Савченко"

Порошенко затвердив скасування "закону Савченко" Фото: Петро Порошенко підтримав скасування "закону Савченко" (РБК-Україна)

Президент підписав закон із змінами в КК про правила зарахування строку попереднього ув'язнення

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення" №2046-VIII, яким скасовується так званий "закон Савченко". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що вказаний закон підтримала Верховна Рада 18 травня 2017 року.

"Прийняття законодавчого акта спрямовано на поліпшення стану забезпечення захисту прав і свобод людини і громадянина, власності, громадського порядку та громадської безпеки від злочинних посягань", - йдеться в повідомленні.

зокрема, законом пропонується викласти в новій редакції частину 5 статті 72 "Правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення" Кримінального кодексу, згідно з якою попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі день за день або за правилами, передбаченими у частині першій цієї статті

"Згідно із законом, при призначенні покарань, не зазначених в частині 1 цієї статті, суд, враховуючи попереднє ув'язнення, може пом'якшити покарання або повністю звільнити засудженого від його відбування", - пояснили у відомстві.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, 1 червня 2017 року спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав законопроект, яким скасовується "закон Савченко".