ua en ru

Порошенко затвердив зміни до порядку застосування примусового лікування

Президент України Петро Порошенко підписав закон 233-VIII "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо приведення у відповідність законодавства з нормами Кримінального кодексу України щодо продовження, зміни або припинення застосування примусових заходів медичного характеру)". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

Згідно з пояснювальнл. запискою, цей закон приводить статтю 514 Кримінального процесуального кодексу України у відповідність з положеннями ст. 95 КК України в частині врегулювання порядку продовження, зміни або припинення застосування примусових заходів медичного характеру.

Так, законом у частині третій статті 514 Кодексу: слова "за поданням" у всіх відмінках замінено словом "за заявою" у відповідних відмінках; слово "подання" в усіх відмінках замінено словом "заявою" у відповідних відмінках.

У законі вказується, що примусові заходи медичного характеру здійснюються за заявою представника медичного закладу (лікаря-психіатра), де тримається дана особа.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада України підтримала законопроект № 1200 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо приведення у відповідність законодавства з нормами Кримінального кодексу України щодо продовження, зміни або припинення застосування примусових заходів медичного характеру)". За відповідне рішення проголосували 232 нардепа з 226 мінімально необхідних. Цей закон був прийнятий з п'ятої спроби.