ua en ru

Порошенко: ми знищили план Путіна

Порошенко: ми знищили план Путіна Фото: Петро Порошенко (з відкритих джерел)

Порошенко зазначив, що Путін намагався зруйнувати Україну як державу

Україна знищила план президента Росії Володимира Путіна зруйнувати її як державу та покарати українців за Революцію гідності. Про це заявив п’ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, передає РБК-Україна з посиланням на його інтерв’ю "Українській правді".

"Наголошую, що ми зруйнували план Путіна, як би банально це не звучало, знищити Україну, покарати нас за Революцію гідності. Ми маємо зараз іншу державу", – сказав він, коментуючи бої за Іловайськ та Мінські домовленості.

Порошенко нагадав, що 5 вересня буде п’ята річниця підписання Мінського протоколу. Втім, додав він, насправді все вирішувалося не в Мінську, а в Уельсі, Кардіффі на саміті НАТО.

"Ніхто не вірив тут у нас, коли я їхав на саміт НАТО, що нам вдасться підписати і зупинити російський наступ", – розповів п’ятий президент України.

За його словами, Мінські домовленості почали діяти саме з вісімнадцятої години, тому що десантники 95-ї і 79-ї під керівництвом Віктора Муженка і Михайла Забродського мали повернутися з рейду.

"Якби не було цього рейду, то, можливо, і Мінська би не було. Бо вони не розуміли, які у нас сили в тилу, і постійно отримували інформацію про те, що підрозділи російської армії ведуть бої з українськими десантниками, які з'явились невідомо звідки. Станом на 18 годину вони вийшли за лінію зіткнення і вступив у дію Мінськ", – пояснив Порошенко.

Він зазначив, що потрібно розуміти, що у Іловайську чи Дебальцевому були тільки російські солдати.

"Якщо згадати, з чого ми почали, через що пройшли, і, якщо хтось буде мати сміливість сказати, що це є поразка, я точно з цим не погоджуся", – підкреслив Порошенко.