ua en ru

Порошенко: Більше 30 українців перебувають у застінках РФ

Порошенко: Більше 30 українців перебувають у застінках РФ Фото: Петро Порошенко

В полоні бойовиків залишаються понад 400 українців

Президент України Петро Порошенко заявив, що станом на сьогодні, 13 травня, понад 30 українців перебувають у застінках Росії. Про це йдеться в заяві Президента України для ЗМІ під час візиту до Німеччини, передає прес-служба глави української держави.

"На жаль, ми сьогодні змушені констатувати, що ми не маємо припинення вогню. Україна щодня втрачає кращих своїх синів, не може дочекатися звільнення з полону заручників. Сьогодні понад 400 заручників знаходиться в нелюдських умовах, в умовах гуманітарної катастрофи, в полоні бойовиків. Більше 30 українців сьогодні знаходиться в застінках Російської Федерації. Ми наполягаємо і підкреслюємо, що Мінськ повинен бути виконаний безумовно, і наші громадяни повинні бути найближчим часом звільнені, включаючи Надію Савченко, героя України, депутата українського парламенту, члена Парламентської Асамблеї Ради Європи", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, доля українського військовослужбовця Надії Савченко обговорювалася під час переговорів держсекретаря США Джона Керрі і Президента Росії Володимира Путіна.