ua en ru

У Кремлі підтвердили обговорення Савченко на переговорах Путіна і Керрі

У Кремлі підтвердили обговорення Савченко на переговорах Путіна і Керрі Фото: Надія Савченко

Держдеп наполягає на звільненні української льотчиці

Доля українського військовослужбовця Надії Савченко обговорювалася під час учорашніх переговорів держсекретаря США Джона Керрі і Президента Росії Володимира Путіна, передає РБК.

Як наголосив прес-секретар російського Президента Дмитро Пєсков, питання про звільнення Савченко не має відношення до імплементації мінських домовленостей.

Що стосується санкційної тематики, то вона на переговорах зачіпалася, але піднімалася не російській стороною, повідомив Пєсков і додав: "Ця тема як і раніше не є нашим порядком денним".

Що стосується Савченко, то в Держдепі вважають, що її звільнення випливає з укладених в Мінську угод. "Угода передбачає обмін всіх заручників і незаконно утримуваних осіб, які були взяті під час конфлікту. На наш погляд, вона явно включає Надію Савченко", - стверджувала представник Держдепу Джен Псакі.

У Росії Савченко звинувачують у пособництві у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, а також у незаконному перетині державного кордону Росії. Свою вину українка заперечує і на знак протесту проти незаконного, на її думку, ув'язнення оголошувала голодування.

За даними РПЛ Росії, Савченко припинила голодування після того, як повернулася з лікарні.