ua en ru

Порошенко: в Україні сформувався потужний інститут військових капеланів

Порошенко: в Україні сформувався потужний інститут військових капеланів Фото: Порошенко заявив, що в Україні сформувався потужний інститут військових капеланів

За словами президента, близько 600 священнослужителів різних церковних юрисдикцій направлені в прифронтову зону

В Україні існує потужний рух військових капеланів. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час спільної молитви з військовими капеланами в понеділок, 9 травня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Під час суворих випробувань на твердість нашої Батьківщини у нас сформувався дуже потужний всенародний рух волонтерів, я впевнений, що є ще один рух, який ми маємо зараз. Це інститут військових капеланів. Під вогнем градів і смерчів душа кожногї смертної людини звертається до допомоги до Спасителя", - сказав Порошенко.


Президент підкреслив, що військові капелани також є захисниками Вітчизни, яких також часто осягає трагічна доля.

близько 600 священиків різних конфесій знаходяться у прифронтовій зоні

Фото: близько 600 священиків різних конфесій знаходяться у прифронтовій зоні

"У зоні АТО щодня проходь служіння понад ста військових капеланів. Українське духовенство різних церковних юрисдикцій направило в прифронтову зону близько 600 священнослужителів. Це по-справжньому богоугодна справа", - зазначив Порошенко.

президент України привітав військовослужбовців із Днем перемоги над нацизмом

Фото: президент України привітав військовослужбовців із Днем перемоги над нацизмом

"Мимоволі віриш в містичну проникливість наших предків, які споруджували пам'ятник Богдану Хмельницькому на Софійській площі та монумент Батьківщини на дніпровських схилах. Там булава, щит і меч пророчо повернені в бік, з якого 2 роки тому в Україну прийшла військова навала. Ніби вони нас попереджали. Ми з вами тут зібралися у день перемоги над нацизмом", - повідомив президент.

Зазначимо, що на Володимирській гірці відбулася спільна молитва за Україну президента України, 140 капеланів різних конфесій і близько 300 військовослужбовців.

також помолитися за Україну прийшли голова Верховної Ради України Андрій Парубій, прем'єр-міністр Володимир Гройсман та голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко

Фото: також помолитися за Україну прийшли голова Верховної Ради України Андрій Парубій, прем'єр-міністр Володимир Гройсман та голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко

Нагадаємо, раніше Порошенко нагадав про важливу роль українців у перемозі над фашизмом у Другій світовій війні.