ua en ru

Порошенко: Україна зацікавлена у проведенні українсько-нідерландського бізнес-форуму

Порошенко: Україна зацікавлена у проведенні українсько-нідерландського бізнес-форуму Фото: президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Королівства Нідерланди Марк Рютте

Порошенко обговорив з прем'єром Нідерландів співпрацю країн в економічній, інвестиційній сферах та у сфері технічної допомоги

Україна зацікавлена у проведенні масштабного українсько-нідерландського бізнес-форуму в Нідерландах. Про це президент України Петро Порошенко повідомив у Давосі у ході зустрічі з прем'єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте, повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, у ході зустрічі сторони обговорили низку питань двостороннього співробітництва, зокрема в економічній та інвестиційній сферах, а також у сфері технічної допомоги.

"Глава держави підтвердив зацікавленість української сторони у візиті найближчим часом бізнес-місії на чолі з міністром зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів, а також у проведенні в Нідерландах масштабного українсько-нідерландського бізнес-форуму", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Порошенко також привітав Рютте з початком головування Нідерландів у Раді Європейського Союзу.

"Глава держави назвав серед ключових питань порядку денного відносин Україна-ЄС у першому півріччі 2016 року функціонування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, рішення Ради ЄС щодо започаткування безвізового режиму для громадян України вже у цьому році, а також набрання чинності у повному обсязі Угодою про асоціацію між Україною та ЄС", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що співрозмовники скоординували позиції в контексті майбутнього консультативного референдуму щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що відбудеться у Нідерландах 6 квітня 2016 року. Також Порошенко наголосив, що розраховує на подальшу солідарність і єдність Європейського Союзу у питанні підтримки незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

"Співрозмовники наголосили на важливості збереження санкцій проти РФ за невиконання мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Давосі (Швейцарія) проходить Всесвітній економічний форум, який триватиме до 23 січня.