ua en ru

Порошенко: Україна отримала майже 650 млн доларів іноземної гуманітарної допомоги

Порошенко: Україна отримала майже 650 млн доларів іноземної гуманітарної допомоги Фото: Петро Порошенко розповів, скільки Україна отримала коштів від іноземних організацій на гуманітарні потреби

ЄС виділить ще 20 млн євро на гуманітарні потреби України

Україна вже отримала від іноземних організацій майже 650 млн доларів на гуманітарні потреби. Про це під час брифінгу заявив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я дуже вдячний за рішення Європейської комісії про виділення додаткових 20 млн на гуманітарну допомогу, включаючи потреби внутрішньо переміщених осіб, надання допомоги постраждалим на Донбасі і лікуванням поранених", - повідомив він.

За його словами, загалом на гуманітарні потреби Україна отримала майже 650 млн доларів.

"Загальна сума допомоги, яку Україна отримала на гуманітарні потреби, складає більше 649 млн доларів. І вона надходила з різних інституцій, включаючи Європейський Союз, Сполучені Штати Америки, Організації Об'єднаних Націй, Міжнародний комітет "Червоного хреста", Австралію, Канаду, Японію, Швейцарію, країн Європейського Союзу і левова частина цих коштів була спрямована на гуманітарну місію на окупованих територіях", - сказав президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Японія виділила 380 млн гривень на технічну проектну розробку і підготовку реконструкції Бортницької станції аерації (БСА).