ua en ru

Порошенко: Україна випробувала артилерійські боєприпаси власного виробництва

Порошенко: Україна випробувала артилерійські боєприпаси власного виробництва Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна, Віталій Носач)

Україна отримала власне виробництво артилерійських боєприпасів великих калібрів

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна отримала власне виробництво артилерійських боєприпасів великих калібрів. Про це він написав у Twitter.

"Україна отримала власне виробництво артилерійських боєприпасів великих калібрів. Вітаю ДАХК "Артем", яка входить до складу "Укроборонпрому", з успішним вогневим випробуванням артилерійських боєприпасів калібру 152 мм. Продовжуємо зміцнювати Збройні сили України!" - написав Порошенко.

Зазначимо, гендиректор Укроборонпрому Павло Букін заявив, що новий осколково-фугасний снаряд розрахований для знищення живої сили, артилерії і вогневих засобів противника, а також для руйнування фортифікаційних споруд і об'єктів.

Як відомо, випробування пройшли на військовому полігоні у Чернігівській області, під час яких були підтверджені задані характеристики боєприпасів.

Нагадаємо, Національної гвардії України відбулося випробування нового спеціалізованого броньованого автомобіля "Варта-Новатор".