ua en ru

Порошенко: Україна повинна посилити свою обороноздатність

Порошенко: Україна повинна посилити свою обороноздатність Фото: Петро Порошенко (www.president.gov.ua)

Посилений оборонний потенціал України збільшить ціну російської агресії

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна повинна зміцнити свою обороноздатність. Про це він розповів сьогодні, 16 лютого, під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки.

"Необхідно зміцнити обороноздатність України. Ми не претендуємо на територію нашого сусіда - ми захищаємо свою землю", - оголосив Порошенко.

За його словами, якщо Україна посилить оборонний потенціал - це збільшить ціну російської агресії в очах світового співтовариства.

"Якщо посилити оборонний потенціал України - це збільшить ціну російської агресії, і тоді Москва двічі подумає перед тим як починати нові наступальні дії", - заявив президент.

Також Порошенко заявив, що мета РФ - дестабілізувати і послабити Україну. Є інше завдання - помститися за розпад СРСР

"Але є й інша роль, інша задача в Росії - задовольнити амбіції Кремля і помститися за найбільшу катастрофу хх століття - розпад СРСР", - повідомив Порошенко.

Крім того, він підкреслив, що РФ має шанс продемонструвати готовність до компромісу.

"Зараз у Росії є шанс продемонструвати готовність до компромісу і погодитися на миротворців. На всій території окупованого Донбасу. В РБ ООН нам треба домовитися про виділення миротворців ООН на окупований Донбас і забезпечити їх довготривалим і функціональним мандатом на основі принципів ООН", - пояснив Порошенко.

Це допоможе відновити український суверенітет у відповідності з мінськими домовленостями, розповів президент.

Нагадаємо, Мюнхенська конференція з безпеки почалася сьогодні, 16 лютого 2018 року, в Німеччині. Участь у конференції візьмуть понад 20 керівників держав і урядів, а також глави найбільших міжнародних компаній. Так, Мюнхенська конференція з безпеки триватиме три дні, 16-18 лютого 2018 року. Відкриває захід голова щорічній Мюнхенській конференції з міжнародної безпеки Вольфганг Ішингер.