ua en ru

Порошенко: загроза відкритої війни з Росією залишається

Порошенко: загроза відкритої війни з Росією залишається Фото: Петро Порошенко дав інтерв'ю Bild

РФ багато інвестує в підготовку до війни

Президент України Петро Порошенко вважає, що загроза відкритої війни з Росією зросла порівняно з минулим роком. Про це він сказав в інтерв'ю німецькому Bild.

"Загроза відкритої війни вища, ніж минулого року. Росія не виконала жодного пункту Мінська. Те, що ми бачимо з іншого боку: 8000 російських солдатів в нашій країні з російським командуванням, нові військові бази на кордоні, постійні військові навчання", - зазначив президент.

Він також додав, що Росія багато інвестує в підготовку до війни і ніхто не знає її справжніх цілей.

Нагадаємо, на зустрічі з представниками німецького Бундестагу у вівторок, 2 лютого, президент України Петро Порошенко відзначив важливість політики санкцій щодо агресора.

Представники Німеччини також підтвердили, що санкції "працюють" і запевнили, що "Україна може розраховувати на повну підтримку Німеччини" і що санкції будуть залишатися до повного виконання Росією Мінських домовленостей.

Зазначимо також, що в ході зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президент України визнав, що режим припинення вогню на Донбасі не працює.

"Ми не бачимо ніяких інших варіантів, крім як дотримуватися мінських домовленостей... І Росія, і проросійські бойовики зобов'язані виконувати зобов'язання, які вони взяли на себе", - додав він.