ua en ru

Порошенко і Туск домовилися про проведення саміту Україна-ЄС

Порошенко і Туск домовилися про проведення саміту Україна-ЄС Фото: Петро Порошенко і Дональд Туск (president.gov.ua)

Сторони домовилися провести саміт Україна-ЄС влітку в Брюсселі

Президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Європейської Ради Дональдом Туском. Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

Повідомляється, що лідери домовилися провести наступний ювілейний 20-й саміт Україна - Європейський союз влітку 2018 року в Брюсселі.

Президент України поінформував Туска про ситуацію на Донбасі, ході операції об'єднаних сил і останні факти порушення російською стороною Мінських домовленостей. Співрозмовники також обговорили питання продовження і можливого посилення режиму санкції проти Росії.

Лідери обговорили хід імплементації реформ в Україні. Мова йшла про створення антикорупційного суду, реформування системи національної безпеки, виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Також сторони обговорили шляхи посилення допомоги з боку ЄС.

Порошенко і Туск домовилися про проведення саміту Україна-ЄСПорошенко і Туск домовилися про проведення саміту Україна-ЄС

Фото: Порошенко провів зустріч з Туском (president.gov.ua)

Нагадаємо, Порошенко 9 травня приїхав до Німеччини з робочим візитом. В рамках візиту він проведе переговори з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном. Також Порошенко візьме участь у заходах в рамках щорічної церемонії вручення премії "Карла Великого" президенту Франції Макрону.