ua en ru

Порошенко вимагає від ГПУ результатів справ по Майдану та Одесі

Порошенко вимагає від ГПУ результатів справ по Майдану та Одесі Фото: Петро Порошенко

Луценко має намір особисто представляти обвинувачення проти Януковича в суді

Президент України Петро Порошенко в п'ятницю, 13 травня, закликав Генеральну прокуратуру України на чолі з Юрієм Луценком, який став генпрокурором, надати результат з розслідування злочинів Майдану і в Одесі 2 травня, передає кореспондент РБК-України.


"Можу сказати, що два роки достатній термін для того, щоб дати відповідні результати. Я звертаюся і до тих, хто керує зараз цими процесами, не прикриватися ні політичними, ні іншими причинами. У вас розв'язані руки. Дайте результат. Це стосується Майдану, це стосується Одеси, це стосується злочинів минулої влади ", - сказав Порошенко.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко має намір особисто представляти обвинувачення проти екс-президента України Віктора Януковича в суді. Також серед першочергових справ новопризначеного генпрокурора - доведення до кінця справ щодо Майдану.

"Перше - це засудження Януковича і його оточення, друге - доведення до кінця справ щодо Майдану, повернення і зарахування до бюджету коштів "сім'ї", які сьогодні заарештовано, але потрібно процесуально довести це до кінця, щоб вони потрапили в бюджет", - сказав народний депутат від БПП Павло Різаненко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошеко у п'ятницю, 13 травня, представив нового генерального покурора Юрія Луценка.