ua en ru

Порошенко і Трамп обговорили ситуацію на Донбасі та подальшу співпрацю

Порошенко і Трамп обговорили ситуацію на Донбасі та подальшу співпрацю Фото: Порошенко провів телефонну розмову з Дональдом Трамоп

Також сторони обговорили майбутній візит Порошенка в Вашингтон

Президент України Петро Порошенко і президент США Дональд Трамп ввечері в суботу, 4 лютого, провели телефонну розмову, в ході якої обговорили ситуацію на Донбасі, економічне співробітництво, а також майбутній візит Порошенка в Вашингтон. Про це повідомляє прес-секретар президента України Святослав Цеголко на своїй сторінці в Facebook.

"Петро Порошенко привітав свого колегу з інавгурацією на посаді Глави США і висловився за активізацію діалогу на всіх рівнях з новою американською адміністрацією. Співрозмовники обговорили питання зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США", - йдеться в повідомленні.

Також Цеголко повідомив, що особливу увагу було приділено врегулюванню ситуації на Донбасі і досягнення миру політико-дипломатичним шляхом.

"Сторони висловили глибоку стурбованість з приводу ескалації напруженості і погіршення гуманітарної ситуації, перш за все, в районі Авдіївки. Вони підкреслили нагальну необхідність встановлення режиму повного припинення вогню", - додав прес-секретар президента України.

Президент України Петро Порошенко провів телефону розмову з Президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом. П...

Опубліковано Святославом Цеголком 4 лютого 2017 р.

Крім цього, Петро Порошенко подякував главу Білого дому за тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Також він висловився за активізацію економічних та ділових зв'язків, що в подальшому буде сприяти створенню нових робочих місць і зростання добробуту громадян обох країн.

"Під час розмови також було обговорено майбутній візит Президента Петра Порошенка у Вашингтон для підготовки якого в США поїде міністр закордонних справ України", - зазначив Цеголко.

Нагадаємо, Порошенко планує відвідати Вашингтон для зустрічі з Трампом.