ua en ru

Порошенко і Тіллерсон обговорили питання миротворців ООН і санкцій проти РФ

Порошенко і Тіллерсон обговорили питання миротворців ООН і санкцій проти РФ Фото: Петро Порошенко і Рекс Тіллерсон (прес-служба АПУ)

Новий помічник Держсекретаря США з питань Європи й Євразії у листопаді відвідає Україну

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Рексом Тіллерсоном, в якій ішлося про міжнародну місію ООН на Донбасі та збереження санкцій Заходу проти Росії. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Співрозмовники скоординували подальші кроки задля розгортання міжнародної місії ООН на окупованій частині Донбасу, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що Порошенко відзначив важливість санкцій проти Росії та лідерські підходи США у цьому, наголосивши, що лише у такий спосіб можна примусити агресора повернутися в русло міжнародного права, поваги до суверенітету і територіальної цілісності держав.

"Порошенко і Тіллерсон приділили особливу увагу питанню звільнення заручників, які незаконно утримуються на окупованій території і в російських тюрмах. Співрозмовники також відзначили важливість посилення стратегічного партнерства між Україною та США", - доповіли у відомстві.

Крім того, як повідомляється, Тіллерсон поінформував Порошенка про призначення Веса Мітчелла помічником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії і його плани у листопаді відвідати Україну для зустрічей із українською владою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президенту США Дональду Трампу можуть запропонувати три варіанти передачі Україні летальної оборонної зброї.