ua en ru

Порошенко та Гутерреш скоординували позиції напередодні головування України в Радбезі ООН

Порошенко та Гутерреш скоординували позиції напередодні головування України в Радбезі ООН Фото: Петро Порошенко

Порошенко закликав генсека ООН звернути більшу увагу на порушення прав людини в окупованих Криму та Донбасі

Президент України Петро Порошенко та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш провели зустріч у рамках формуту в Давосі, у ході якої скоординували позиції напередодні головування України в Радбезі ООН у лютому 2017 року. Про це повідомляє прес-служби глави держави.

"Співрозмовники обговорили перспективи подальшої взаємодії у рамках ООН, у тому числі з урахуванням членства України в Раді безпеки, а також скоординували позиції напередодні головування України в Раді безпеки ООН у лютому 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Порошенко висловив сподівання, що на посаді генсека ООН Гуттереш буде твердо відстоювати базові цілі і принципи Статуту ООН, зокрема щодо територіальної цілісності та суверенітету незалежних держав.

Глава держави також подякував Гутеррешу за особисту увагу, яку він виявляв до питання внутрішньо переміщених осіб в Україні, перебуваючи на посаді Верховного комісара ООН з питань біженців.

Також Порошенко закликав генсека ООН звернути більшу увагу на порушення прав людини в окупованих Криму та Донбасі й поінформував його щодо позову проти Росії, який Україна подала до Міжнародного суду ООН.

Крім того, Порошенко запросив генсека ООН здійснити візит в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко у ході Всесвітнього економічного форуму в Давосі провів переговори з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.