ua en ru

Порошенко пов'язав криміногенну обстановку в Україні з діями бойовиків на Донбасі

Порошенко пов'язав криміногенну обстановку в Україні з діями бойовиків на Донбасі Фото: Петро Порошенко

Значна частина ресурсів правоохоронців зосереджена на боротьбі з агресією РФ

Президент України Петро Порошенко пояснив криміногенну обстановку в Україні в 2015 р. діями незаконних збройних формувань (НВФ) на Донбасі. Про це він заявив в ході розширеній колегії Міністерства внутрішніх справ (МВС), передає кореспондент РБК-Україна.

"Формування криміногенної ситуації в поточному році в першу чергу обумовлено протиправними діями незаконних терористичних формувань в Донецької і Луганської областей, посиленням незаконного обігу зброї, вибухівки, боєприпасів, активізація осіб, які схильні до протиправних порушень. Крім того, суттєво зріс рівень диверсійної і терористичної загрози в регіонах за межами зони проведення антитерористичної операції", - заявив Порошенко.

За його словами, кримінал користується тим, що значна частина сил і ресурсів правоохоронних органів сконцентровані на боротьбі з різними проявами і наслідками російської гібридної війни проти України.

Нагадаємо, сьогодні у Харкові чоловік напав на інкасаторів Укрпошти з автоматом. В результаті нападу загинули три співробітники пошти. Злочинець викрав 2,3 млн грн, які перевозили інкасатори.