ua en ru

Порошенко у США: Україна відмовилася від ядерного арсеналу, а Росія вчинила воєнну агресію

Порошенко у США: Україна відмовилася від ядерного арсеналу, а Росія вчинила воєнну агресію Фото: розпочався візит Петра Порошенка у США

Президент України вважає Росію проблемою західної цивілізації

Президент України Петро Порошенко нагадав учасникам форуму "Боротьба України за свободу триває", що свого часу Україна відмовилася від третього найбільшого в світі ядерного арсеналу, а натомість отримала військову агресію Росії. Про це він заявив під час виступу у Вашингтоні.

"У 1994 Україна відмовилась від третього найбільшого в світі ядерного арсеналу. Ми отримали гарантію безпеки згідно з Будапештським меморандумом. Росія порушила домовленості і вчинила пряму військову агресію проти України", - сказав Петро Порошенко.


Він також вважає, що Росія є проблемою західної цивілізації.

"Визнавайте це чи ні – у західної цивілізації є проблема – велика ядерна держава, що ігнорує базові права, норми та домовленості", - зазначив президент України.

Крім того, Порошенко закликав продовжувати санкції проти Росії до встановлення стабільного миру на Донбасі та відновлення українського суверенітету над Кримом.

Під час візиту в США запланована участь Порошенка у Саміті з ядерної безпеки та зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом, міністром торгівлі Пенні Пріцкер і міністром фінансів Джейкобом Лью, з керівниками підприємств оборонно-промислового комплексу США.

Також Петро Порошенко зустрінеться з президентом Польщі Анджеєм Дудою, прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, президентом Аргентини Маурісіо Макрі, Генсеком ООН Пан Гі Муном і міністром закордонних справ Австралії Джулі Бішоп.

Нагадаємо, 30 березня 2016 року розпочався робочий візит президента України Петра Порошенка в США.