ua en ru

Порошенко: списки провладних партій набрали більше 50%

На позачергових виборах до Верховної Ради України списки провладних партій набрали більше 50%.

На позачергових виборах до Верховної Ради України списки провладних партій набрали більше 50%. Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні з приводу завершення виборів до Верховної Ради 26 жовтня, який поширила прес-служба Президента України.

За словами Президента, результати екзит-полів дають підстави зробити перші висновки щодо того, кому висловила довіру більшість громадян України.

"Не далі як вчора я просив вас проголосувати за демократичну, реформаторську, проукраїнську та проєвропейську більшість. Дякую, що почули і підтримали цей заклик! Українська влада, яка йшла на вибори кількома колонами, отримала переконливий вотум довіри від народу. Списки провладних партій набрали більше 50%. Такого рівня підтримки на парламентських виборах українська влада не здобувала ще ніколи. Та я розумію, що це кредит, який ми важкою та самовідданою працею ще довго маємо повертати людям", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що не може не тішити і той факт, що більшість виборців висловилася за ті політичні сили, які підтримують Мирний план Президента України, шукають політичних способів врегулювання ситуації на Донбасі, приділяючи при цьому належну увагу зміцненню наших Збройних сил.

"Я очікую якнайшвидшого формування нової коаліції. І хоча це обов'язок політичних партій та народних депутатів, як Президент, не буду стороннім спостерігачем. Я максимально прискорюватиму цей процес, який має завершитися формуванням нового Уряду та ухваленням першого пакету реформаторських законів", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що його команда вже підготувала ґрунтовний проект коаліційної угоди.

"Вона - не про посади. Вона - про принципи та ідеали, про реформи та конкретні закони. Вона - про зміни на краще для всіх та кожного", - зазначив Президент.