ua en ru

Порошенко створив Раду регіонального розвитку

Порошенко створив Раду регіонального розвитку Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко підписав відповідний указ

Президент Петро Порошенко підписав Указ № 224/2015 від 21 квітня про створення Ради регіонального розвитку - майданчики для прийняття важливих і ефективних рішень у сфері реалізації програм регіональної політики і реформи децентралізації. Про це на брифінгу повідомив перший заступник глави Адміністрації Президента України (АПУ) Віталій Ковальчук, передає прес-служба глави держави.

"Новостворений орган очолює Президент. До складу Ради увійшли прем'єр-міністр, голова Верховної Ради, керівники органів місцевого самоврядування та органів влади, представники всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування", - йдеться в повідомленні.

Першої завданням Ради стане реалізація нових пріоритетів державної регіональної політики. "Це ефективне використання внутрішнього потенціалу кожного регіону, стимулювання та підтримка місцевих ініціатив, скорочення розриву між рівнем життя людей у різних регіонах, підвищення конкурентоспроможності регіонів", - сказав Ковальчук.

Перші засідання Ради будуть присвячені формуванню нової територіальної основи місцевого самоврядування та розробці відповідних змін до Конституції.

Нагадаємо, народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому проект постанови № 2219 "Про утворення тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань майбутнього".