ua en ru

Порошенко повідомив Меркель, що експерти призупинили розслідування аварії Boeing

Президент України Петро Порошенко повідомив канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, що міжнародні експерти, які розслідували обставини падіння літака рейсу МН17, сьогодні припинили розслідування через постійну загрозу їх безпеці з боку терористів.

Президент України Петро Порошенко повідомив канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, що міжнародні експерти, які розслідували обставини падіння літака рейсу МН17, сьогодні припинили розслідування через постійну загрозу їх безпеці з боку терористів. Про це Президент розповів під час телефонної розмови з главою Німеччини вчора, 7 серпня, повідомляє прес-служба Порошенка.

Президент Порошенко поінформував співрозмовницю про тривожний розвиток ситуації на Донбасі, зокрема, про концентрацію бойовиків у Донецьку і Луганську і збільшення надходжень важкого озброєння з російського боку кордону.

При цьому, повідомляє прес-служба, міжнародні експерти, які працювали на місці катастрофи, високо оцінили всі заходи української сторони, які сприяли ходу розслідування.

Також повідомляється, що Порошенко і Меркель домовилися про координацію зусиль для проведення багатосторонніх переговорів на вищому рівні для реалізації мирного плану та протидії загрозам безпеки в Європі.