ua en ru

Порошенко погодив з Путіним план повернення Савченко в Україну

Порошенко погодив з Путіним план повернення Савченко в Україну Фото: Порошенко погодив з Путіним алгоритм повернення Савченко в Україну

Також президент піднімав питання Солошенко і Афанасьєва

Президент України Петро Порошенко погодив з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним алгоритм повернення української льотчиці Надії Савченко в Україну. Про це розповів Петро Порошенко під час візиту в Україну прем'єр-міністра Данії Ларс Люкке Расмуссена у вівторок, 19 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора я ініціював переговори з Путіним і на основі минулих напрацювань, мені здається, що нам вдалося узгодити певний алгоритм звільнення Надії", - повідомив Порошенко.


"Як ви знаєте, вчора суд оголосив рішення по справі російських ГРУшників - Єрофєєва і Александрова, це рішення суду відкриває можливості для задіювання механізму обміну", - додав він.

"Я вчора звернув увагу Путіна на критичний стан здоров'я Надії. Ми домовилися, що буде надано дозвіл на відвідування Надії українським консулом, я сподіваюся, що буде надана можливість пустити Надію і до лікарів, в тому числі і німецьких лікарів", - зазначив Порошенко.

Крім того, президент підкреслив, що за результатами переговорів можливі "певні зрушення у звільненні й інших українських громадян".

"Я піднімав питання про критичний стан Юрія Солошенко і Геннадія Афанасьєва", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко обговорив з прем'єром Данії продовження санкцій проти РФ.