ua en ru

Порошенко вважає, що Україні необхідні реформи, а не революції

Порошенко вважає, що Україні необхідні реформи, а не революції Фото: Петро Порошенко (прес-служба АПУ)

Президент зізнався, що цьогоріч святкуватиме Різдво двічі

Президент Петро Порошенко вважає, що сьогодні Україні необхідні реформи, а не революції. Про це йдеться в його зверненні з нагоди святкування Різдва Христового за григоріанським календарем, опублікованому на сайті глави держави.

Зокрема Порошенко пригадав, що 24 грудня 2017 року виповнюється 80 років від дня народження В’ячеслава Чорновола, "одного з батьків-засновників незалежної України".

"Актуальна й понині його програма дій з об’єднання всіх державницьких сил задля спільної перемоги і побудови сучасної демократичної України. Важливо знати, аналізувати і виконувати його настанови. "Нам потрібні реформи, а не революції, - вчив Чорновіл, - сила закону, а не закон сили; добробут народу, а не всенародні злидні; суспільна злагода, а не затята ворожнеча; демократія, а не диктатура", - наголосив президент.

Він також зауважив, що цьогоріч Україна вперше як державне свято відзначає Різдво Христове за григоріанським календарем - "разом із більшістю усього християнського світу, спільно з Європою".

"Верховна Рада ухвалила, а я підписав Закон, і віднині 25 грудня – вихідний день. Але ми жодним чином не зазіхаємо на давню добру традицію святкувати Різдво 7 січня, шануємо її та поважаємо. Обирати собі календар - це є особисте право кожного, а от завдання держави - гарантувати таке право і дати можливість вибору. Особисто я вирішив святкувати двічі", - зізнався Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в центрі Києва 24 грудня 2017 року проходила акція проти маршів лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі.