ua en ru

Порошенко вважає передачу Андріївської церкви Константинополю ще одним кроком до томосу

Порошенко вважає передачу Андріївської церкви Константинополю ще одним кроком до томосу Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко подякував Раді за схвалення передачі Андріївської церкви Константинополю

Президент України Петро Порошенко вважає передачу Андріївської церкви Константинополю ще одним кроком до отримання томосу про автокефалію. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення глави держави у Twitter.

"Андріївська церква передається Константинопольському престолу Святого Андрія у користування для роботи його представництва. Ми ще на крок наблизились до мети - отримання томосу про автокефалію православної церкви в Україні. Дякую Верховній раді, яка підтримала відповідний мій законопроект", - написав він.

Крім того, Порошенко додав, що представництво Вселенської патріархії сприятиме підтримці України під час постання незалежної помісної православної церкви.

Порошенко вважає передачу Андріївської церкви Константинополю ще одним кроком до томосу

Нагадаємо, сьогодні, 18 жовтня, Верховна рада підтримала в першому читанні за основу і в цілому законопроект №9208 про передачу Андріївської церкви Константинополю.

Зазначимо, також повідомлялося, що екзархи Вселенського патріарха будуть співпрацювати з духовенством Української православної церкви Київського та Московського патріархатів для вручення Україні томосу про автокефалію.