ua en ru

Порошенко вважає за необхідне ввести заочні судові процеси

Президент України Петро Порошенко наполягає на необхідності проведення заочних судових процесів.

Президент України Петро Порошенко наполягає на необхідності проведення заочних судових процесів. Про це він заявив на прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Чому не покарані ті, хто стріляв на Майдані, чому не покарані захарченки, арбузови... Позиція моя така: я завжди був противником заочних судових засідань, але зараз я готовий відступити від цього принципу і внести законопроекти, який в подібних випадках дозволить проводити закрите засідання суду. Бо чекати, коли нам видадуть злочинців, у нас немає підстав, а пояснити суспільству , чому вони не засуджені, не можливо", - заявив Порошенко.

Саме тому, на думку Президента, парламент повинен проголосувати дозвіл у виключних випадках публічно та прозоро проводити заочне судове засідання.

"Хоче обвинувачуваний брати участь по відео-конференції або сказати щось на свій захист - будь ласка. Але має відбутися судове засідання іменем Украйни, яке притягне до відповідальності і засудить тих злочинців, які винні в тому, що відбувалося на Майдані у лютому", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко сьогодні проводить першу велику прес-конференцію, в ході якої представляє свій план реформ України під назвою "Стратегія-2020", а також звітує за 100 днів своєї роботи Президентом.