ua en ru

Порошенко: РФ намагається політизувати процес реструктуризації боргу

Порошенко: РФ намагається політизувати процес реструктуризації боргу Фото: Петро Порошенко

Президент підкреслив, що Україна не в праві надавати РФ жодних переваг при реструктуризації

Президент України Петро Порошенко вважає, що російська сторона намагається політизувати процес реструктуризації боргу. Про це він сказав в ході прес-конференції 14 січня 2016 року, передає кореспондент РБК-Україна.

Голова держави підкреслив, що Україна не в праві надавати РФ жодних переваг при реструктуризації.

"Позиція перша - українська сторона озвучила свою позицію щодо російського боргу. Прозиція України не може бути відмінною від умов реструктуризації, яку ми здійснили з іншими інвесторами. Ніяких переваг... Україна просто не в праві надати. Разом з тим... ми демонструємо максимальну відкритість і готовність до переговорів", - підкреслив він.

До того ж президент наголосив на неможливості залучення гарантій інших держав.

"Включення в цей процес, спроби включення гарантій інших держав, наприклад , щоб український борг гарантували Сполучені Штати і Європейським союз - це також порушення тих вимог... Тому зараз якщо російська сторона вважає можливим негайно приступити до переговорів діючий міністр фінансів наголошував про готовність до цих переговорів", - наголосив Порошенко.

Він наголосив на готовності України захищати свої інтереси з цього питання у суді.

"В даному випадку затримка з російського боку - спроба політизувати цей процес. Я вважаю, що ми не дозволимо політизувати цей процес. Якщо російська сторона загрожує походом до суду... ми готові захищати українські інтереси в залі судових засідань", - підсумував президент.

Нагадаємо, Росія планує подати позов в суд Великобританії на Україну за несплату боргу в розмірі 3 млрд доларів до кінця січня 2016 року.