ua en ru

Порошенко: Росія залишиться військовою загрозою в тривалій перспективі

Порошенко: Росія залишиться військовою загрозою в тривалій перспективі Фото: засідання РНБО

Президент наполягає на новому військово-адміністративному поділі України

Президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони України відзначив необхідність затвердження нового військово-адміністративного поділу. Про це передає прес-служба президента.

Порошенко зазначив, що в цьому питанні наша країна виходить з того, що "в тривалій історичній перспективі головною військовою загрозою є і, на жаль, буде залишатися, країна-агресор Російська Федерація".

Президент вважає, що нове військово-адміністративне районування дозволить підвищити ефективність виконання завдань з мобілізаційної підготовки, оптимізувати систему територіальної оборони держави з урахуванням досвіду, який ми придбали за останні два роки.

"досі це районування було побудовано на тому, що левова частка підрозділів Збройних Сил України, інших військових формувань концентрувалися на нашому західному кордоні, де були створені всі умови для розміщення військ", - сказав він.

Глава держави додав, що при цьому східна межа не тільки не була демарковано, а ми фактично не мали вибудованій лінії оборони на східному кордоні, за що країна заплатила дуже високу ціну.

Зазначимо, що на сьогоднішньому засіданні РНБО, 27 січня 2016 р. розглядалися три питання, пов'язані з гібридною війною з боку Росії, а саме - проект Державного оборонного замовлення на 2016 рік, нове військово-адміністративне районування України та Стратегію кібербезпеки України.

Варто також відзначити, що США відновили військову стратегію в Європі, головним пріоритетом якої названо стримування агресії РФ.

"Наше командування зробило видатну роботу, фокусуючи увагу в рівній мірі на реваншистської Росії, масової міграції і терористів", - заявив очолює EUCOM генерал Філіп Бридлав.

Він також додав, що оновлена стратегія спрямована на збереження єдності, волі і миру в Європі.