ua en ru

Порошенко: РФ найближчим часом заплатить за рішенням Стокгольмського арбітражу

Порошенко: РФ найближчим часом заплатить за рішенням Стокгольмського арбітражу Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко також впевнений, що Україна не буде повертати "борг Януковича"

Російська Федерація (РФ) найближчим часом поверне всі кошти виграні Україною за рішенням Стокгольмського арбітражу. Про це під час виступу у Харкові в суботу, 29 вересня, заявив президент України Петро Порошенко.

"Ми дійшли до Стокгольмського суду та виграли 4,6 млрд доларів, які завдячуючи цьому контракту були переплачені Російській Федерації - країні агресору. І сьогодні хай не сподіваються - ця сума в Україну надійде в повному обсязі. Ні, вибачте, а надійде навіть більше, оскільки кожен день, який Росія не платить, на півмільйона доларів сума платежу росте… І в мене немає жодного сумніву, що сума надійде найближчим часом", - заявив Порошенко.

Крім того, український президент впевнений, що Україна не повертатиме РФ кошти, які були надані під час президентства Віктора Януковича вкінці 2013 року.

Нагадаємо, що раніше Апеляційний суд округа Свеа (Швеція) розглянув аргументи НАК "Нафтогаз України" і скасував своє рішення про тимчасове зупинення примусового виконання в Швеції рішення арбітражу, за яким російський "Газпром" повинен заплатити вже понад 2,6 млрд доларів.

Як повідомляло РБК-Україна, Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма ухвалив рішення на користь НАК "Нафтогаз України" за ключовою вимогою української сторони в рамках спору за контрактом на транзит російського газу в країни Європи.