ua en ru

Порошенко: референдум в Нідерландах не стане перешкодою на шляху України до ЄС

Порошенко: референдум в Нідерландах не стане перешкодою на шляху України до ЄС Фото: Петро Порошенко прокоментував результати референдуму в Нідерландах

Президент зазначив, що цей референдум має виключно консультативний характер

Результат референдуму в Нідерландах з питання ратифікації угоди про асоціацію між ЄС та Україною не стане перешкодою на шляху України в Європу. Про це заявив президент України Петро Порошенко, передає прес-служба глави держави України головні новини.

"Впевнений, що стратегічно це подія не є перешкодою на шляху України в Європу. Хочу відповідально заявити, що незважаючи на це, Україна продовжить втілювати в життя Угоду про асоціацію, забезпечить створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Євросоюзом, оскільки це - шлях до модернізації Української держави та зміцнення її незалежності", - запевнив Порошенко.

Президент вважає, що справжня мета організаторів референдуму - це не є Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.


"Це атака на єдність Європи, атака на поширення європейських цінностей. Про це також свідчить і дискусія, яка була розгорнута напередодні референдуму", - нагадав він.

Президент зазначив, що цей референдум, відповідно до Конституції та законодавства Нідерландів, має виключно консультативний характер.

"Тепер слово за урядом, парламентом, політиками Голландії. Впевнений, що стратегічно це подія не є перешкодою на шляху України в Європу", - додав Порошенко.

Нагадаємо, референдум в Нідерландах пройшов у середу, 6 квітня. За результатами екзит-полів явка склала 30-32%, 61% проголосували проти Асоціацію ЄС з Україною, за – 38%.