ua en ru

Порошенко підписав закон про скорочення термінів контролю гуманітарної допомоги

Порошенко підписав закон про скорочення термінів контролю гуманітарної допомоги Фото: Петро Порошенко

Закон не допускає затягування строків проведення санітарного, ветеринарного і інших форм контролю гуманітарної допомоги

Президент України Петро Порошенко підписав проект закону про внесення змін до статті 9 Закону України "Про гуманітарну допомогу" (щодо недопущення затягування строків проведення санітарного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного та екологічного контролю гуманітарної допомоги). Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Також, норми статті 9 Закону України "Про гуманітарну допомогу" зобов'язують органи, які безпосередньо займаються санітарним, ветеринарним, фітосанітарним, радіологічним та екологічним контролем товарів (предметів) гуманітарної допомоги, забезпечувати оперативне, безкоштовне та якісне проведення цього контролю.

"Законопроект має величезну актуальність, зокрема, у зв'язку з проведенням АТО. Адже учасники АТО, їх сім'ї і мирне населення, яке постраждало від збройного протистояння на Сході України, дуже потребують надання різноманітної гуманітарної допомоги", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Зазначається, що кожен орган санітарного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного та екологічного контролю зобов'язаний безкоштовно оформити всі передбачені законодавством документи не пізніше семи днів після дня отримання таким органом відомостей про факт визнання товарів ( предметів) гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав закон України "Про заходи щодо стимулювання зовнішньоекономічної діяльності", внесений на розгляд Верховної Ради України Кабінетом Міністрів України і прийнятий парламентом за основу 268 голосами.