ua en ru

Порошенко розповів, скільки українських миротворців брало участь в міжнародних операціях

Порошенко розповів, скільки українських миротворців брало участь в міжнародних операціях Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Участь у миротворчих операціях за час незалежності взяли 42 тис. військових та правоохоронців

У міжнародних миротворчих операціях за час незалежності брали участь 42 тис. українських військових і правоохоронців. Про це заявив президент України Петро Порошенко, повідмоляє прес-служба глави держави.

"За часів незалежності України понад 42 тис. військовослужбовців Збройних сил, інших військових формувань та правоохоронних органів України взяли участь в міжнародних миротворчих операціях під егідою ООН, ОБСЄ та Європейського Союзу", - заявив глава держави.

Крім того, він додав, що на сьогодні близько 500 військових беруть участь у 9 операціях на території 7 країн світу, демонструючи міжнародній спільноті традиційно високі професійні та моральні якості, компетентність і надійність, мужність і відвагу.

"Бездоганне виконання завдань, мужність і високий професіоналізм українських миротворців забезпечили визнання України як впливового суб’єкта європейської і світової систем безпеки та створили сприятливі умови для формування позитивного іміджу нашої держави в світі", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що участь у міжнародних операціях беруть 448 українських військових.