ua en ru

Порошенко розповів про ідеальний сценарій створення єдиної помісної церкви

Порошенко розповів про ідеальний сценарій створення єдиної помісної церкви Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко додав, що отримання Томосу має викликати підйом національного духу в Україні

Ідеальним сценарієм створення єдиної помісної церкви в Україні було б визнання отримання Томосу про автокефалію всіма православними церквами. Про це повідомив президент України Петро Порошенко в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Хочу окремо наголосити, що наша вимога базується не тільки і не стільки проти агресії Російської федерації. Ідеальним сценарієм для мене був би той факт, щоб разом з Патріархом Константинопольським Варфоломієм цю автокефалію підтвердили і всі православні церкви, включаючи російського патріарха. Це єдиний спосіб, щоб відмитись від того гніву і гріхів, які зроблені російськими військовими, пропагандистами і священниками на території України", - заявив Порошенко.

Він також додав, що отримання Томосу має викликати підйом національного духу в Україні.

"Я абсолютно переконаний, що рішення про отримання українською православною церквою Томосу або грамоти на автокефалію або на незалежність викличуть величезний підйом українського національного духу", - додав глава держави.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що лише одна політична сила в Україні виступила проти створення єдиної помісної церкви.