ua en ru

Порошенко розраховує на прийняття судової реформи в червні

Порошенко розраховує на прийняття судової реформи в червні Фото: президент України Петро Порошенко

Президент підкреслив, що проект закону є збалансованим

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді проголосувати проект змін до Конституції в частині проведення судової реформи в червні. Про це він заявив на засіданні Ради з питань судової реформи, передає прес-служба глави держави.

Порошенко підкреслив, що проект закону є збалансованим і це також є гарантією незалежного, неупередженого, справедливого, проукраїнського суду. Також законопроект щодо судоустрою та статуту суддів також передбачає збільшення рівня оплати праці суддів.


Президент зазначив, що докладе максимум зусиль для ухвалення змін до Конституції в частині правосуддя. Ці зміни обговорюються не тільки в рамках коаліції в парламенті, але і з представниками всіх депутатських фракцій і груп, громадськістю.

"Нам усім треба бути твердо переконаними, що у Верховної Ради буде достатньо мудрості, сили, наполегливості і єдності для того, щоб історична конституційне рішення про внесення змін до Конституції в частині правосуддя було прийнято", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, 14 травня голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що проведення судової реформи є сьогодні головним завданням для України.